MNM Báthori István Múzeum

A XVIII. század elején épült egykori ferences (minorita) kolostor barokk épülete ad otthont az 1955-ben alapított múzeumnak, amely jelentős régészeti, néprajzi, történeti, numizmatikai, képző- és iparművészeti gyűjteménnyel rendelkezik.
A szerzetesi cellasorból kialakított térben kaptak helyet a „Nyírbátor évszázadait" és a település 70 éves határőr múltját felidéző kiállítás.
A középkori Magyarország egyik meghatározó, az ország vezetésében kiemelkedő szerepet betöltő Báthoriakhoz kapcsolódó tárgyi emlékei mellett a múzeum gazdag fegyvergyűjteményel is rendelkezik.
A néprajz, népművészet egyedülálló tárgyai, az ünnepek és hétköznapok változatos használati eszközei a nyírségi emberek népi műveltségének, életformájának állítanak emléket.
A magyar határőrizetet bemutató kiállítás igazi érdekesség, hisz az Árpád-kortól napjainkig ad bepillantást a végek őrzői életébe, s mutatja be az általuk használt fegyvereket, felszereléseket.
A múzeumról bővebben a MuseuMap oldalán olvashat 

A MNM Báthori István Múzeum kincsei

RÓLUNK

A MuseuMap aggregációs szolgáltatásának kiterjesztése, ahol a műtárgyak történeteivel, virtuális kiállításokkal és térbeli tárgyrekonstrukciókkal a magyar kultúra kincsei elevenednek meg.

KAPCSOLAT

MNM OMMIK

1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.

ommik@mnm.hu

museumap@mnm.hu

LÉPJ KAPCSOLATBA VELÜNK!

Kiállítanál nálunk? Küldenél virtuális kiállítást? Írj nekünk, felvesszük veled a kapcsolatot.
Magyar Nemzeti Múzeum, Copyright © 2020, Minden jog fenntartva!
×