Fényképezőgép

Az Eastman Kodak Company-t 1881-ben alapították Amerikában. Célközönségnek az amatőr fotósokat választották, akiknek körében hamar el is terjedtek a cég által gyártott könnyen kezelhető gépek. Nem meglepő fordulat ezután, hogy egyre több nő vette kezébe a Kodak kamerákat, melyek segítségével már nem csak modellként jelenhettek meg a képeken, hanem amatőr művészként készíthették el saját felvételeiket.
Somssich Eszter (1886-1951), kivadári grófnőnek szintén kedvenc tevékenységei közé tartozott a fényképezés, az általa készített pillanatképekből hiteles képet kapunk korának mindennapjairól, és az amatőr „művésznő” érdeklődési köréről. A fotóalanyok rendszerint a családtagok, a birtokon élők és állataik voltak. Mindezeket a felvételeket egy mai napig szinte tökéletes állapotban lévő Kodak No. 3 Folding Pocket Kodak Model E 2 fényképezőgéppel készítette. Az említett típust az 1900-as évek első évtizedében gyártotta a Kodak.
Somssich Eszter fényképezőgépe helytörténeti kiállításunkban megtekinthető.

fényképezőgép 20. század - Nagyatádi Városi Múzeum
A múzeumról bővebben a MuseuMap oldalán olvashat.

RÓLUNK

A MuseuMap aggregációs szolgáltatásának kiterjesztése, ahol a műtárgyak történeteivel, virtuális kiállításokkal és térbeli tárgyrekonstrukciókkal a magyar kultúra kincsei elevenednek meg.

KAPCSOLAT

MNM OMMIK

1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.

ommik@mnm.hu

museumap@mnm.hu

LÉPJ KAPCSOLATBA VELÜNK!

Kiállítanál nálunk? Küldenél virtuális kiállítást? Írj nekünk, felvesszük veled a kapcsolatot.
Magyar Nemzeti Múzeum, Copyright © 2020, Minden jog fenntartva!
×