Értesítő könyvecske

Papp Ferenc 1916-ban született Rinyaszentkirályban (Somogy megye), és 14 évesen, 1930-ban iratkozott be a Nagyatádi Iparostanonc Iskolába kereskedő tanulónak. Az iskolával párhuzamosan a helybeli Adler Géza fűszer- és csemegekereskedésében dolgozott: három évig mint tanonc (1930-1933), majd egy évig már segédként (1933-1934).
Ez az értesítő (mai szóval: ellenőrző) füzet a III. tanév tanulmányi előmenetelét rögzíti. A beleírt órarendből látszik, hogy az akkori munkahét 6 napos volt, amelyből két napon, kedden és pénteken 16-19 óráig jártak a tanulók iskolába, a többi napokon és időben munkahelyükön dolgoztak. A félévi értesítő szerint az alábbi tantárgyaik voltak: hit- és erkölcstan, magyar nyelv és üzleti levelezés, természettan-vegytan, polgári és közgazdasági ismeretek, ipari könyvvitel és költségvetéstan. Ezeken kívül értékelték a magatartást, és az írásos munkák külalakját. A könyvecskét az iskola igazgatója, Barta Ferenc, és a tanuló munkaadója, Adler Géza is aláírták.

Értesítő könyvecske 1932-1933 - Nagyatádi Városi Múzeum
A múzeumról bővebben a MuseuMap oldalán olvashat.

RÓLUNK

A MuseuMap aggregációs szolgáltatásának kiterjesztése, ahol a műtárgyak történeteivel, virtuális kiállításokkal és térbeli tárgyrekonstrukciókkal a magyar kultúra kincsei elevenednek meg.

KAPCSOLAT

MNM OMMIK

1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.

ommik@mnm.hu

museumap@mnm.hu

LÉPJ KAPCSOLATBA VELÜNK!

Kiállítanál nálunk? Küldenél virtuális kiállítást? Írj nekünk, felvesszük veled a kapcsolatot.
Magyar Nemzeti Múzeum, Copyright © 2020, Minden jog fenntartva!
×