Gyermekét ringató anya-baba

Kiváló minőségű biszkvit babafejeket készített a Simon és Halbig cég, mely 1869-ben létesült Türingiában. Az ágyban fekvő, gyermekét karján tarató anya 1892-1896 között készülhetett.
A babát és a zenélő mechanizmust, óraszerkezet hozza mozgásba, működéskor az anya fölemelkedik, ringatja gyermekét, majd lefekszik. Az ágy végéhez csatlakozó kihúzható gomb indítja a zenét.
Az anya-baba teste fából készült, feje biszkvit porcelán, alvós, barna üvegszemekkel, haja barna, fejtetőn fonattal, fehércsipkés hálósapkával, fülében kék fülbevaló, öltözete fehércsipkés szélű hálóing. A pici baba újabb keletű, műanyag testű, haja modellált, fején fehércsipkés rózsaszín főkötő, öltözete rózsaszín ingecske, a baba kék pólyába kötött. A rézszínű ágy, fej és lábvége függőleges rácsozású, oldalrésze hajlított indás, kék ágybetét fölött fehércsipkés szélű világoskék takaró és párna.
Faragó Lóránt egri fényképész játékgyűjteményének része, az 1896-os millenniumi kiállításon is szerepelt.

Gyermekét ringató anya-baba - Dobó István Vármúzeum 
A múzeumról bővebben a MuseuMap oldalán olvashat.

RÓLUNK

A MuseuMap aggregációs szolgáltatásának kiterjesztése, ahol a műtárgyak történeteivel, virtuális kiállításokkal és térbeli tárgyrekonstrukciókkal a magyar kultúra kincsei elevenednek meg.

KAPCSOLAT

MNM OMMIK

1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.

ommik@mnm.hu

museumap@mnm.hu

LÉPJ KAPCSOLATBA VELÜNK!

Kiállítanál nálunk? Küldenél virtuális kiállítást? Írj nekünk, felvesszük veled a kapcsolatot.
Magyar Nemzeti Múzeum, Copyright © 2020, Minden jog fenntartva!
×